Bedsteforældrenes Klimaaktion

Bedsteforældrenes Klimaaktion

ENGLISH

Bedsteforældrenes Klimaaktion

Om BKA Ålborg

Hvem er vi: 

Lokalgruppen BKA Aalborg blev oprettet i september 2018, som en af de første i landet.

Gruppen har ca. 70 medlemmer, heraf 20-25 aktive 

Aalborg BKA har en satellit gruppe i Rebild Kommune 

 

Struktur

BKA Aalborg har en flad struktur og alle kan byde ind med ideer og forslag.

 

Vi har en planlægningsgruppe på 5 personer, der har det overordnede ansvar for økonomi, mødeafholdelse, medlemslister og koordinering med samarbejdspartnere.

Vi holder fællesmøde for alle medlemmer ca. en gang om måneden, hvor vi orienterer om aktuelle aktiviteter og tager stilling til nye tiltag.

 

Vi har forskellige autonome arbejdsgrupper, der står for planlægning og afholdelse af aktiviteter og aktioner. Alle kan frit oprette grupper, eller melde sig til de allerede eksisterende.

Det kræver ingen specielle egenskaber eller færdigheder at deltage.

 

Hvad sker der i arbejdsgrupperne:

Vi arbejder f.eks. med lokalpolitiske dilemmaer som Egholmforbindelsen, iltsvind i Limfjorden, bevaring af træer i Aalborg, forurening fra Aalborg Portland m.v.

 

Vi planlægger og deltager i Klimamarcher, aktioner i forbindelse med valg, markering af mærkedage, som overshoot day , Black Friday, Jordens dag 

 

Vi laver gadeaktioner, hvor vi gør opmærksom på generelle og specifikke klima- og miljøproblematikker. 

 

Hvordan arbejder vi

Vi synger, strikker, spiller sketches, holder taler, skriver, laver mad af vilde urter, læser og diskuterer klima relevant litteratur, maler bannere, samarbejder med andre grønne NGO’er, holder klimacafé, hører foredrag og deltager i Klima Folkemødet i Middelfart og Natur Folkemødet i Hirtshals, holder sommerudflugter og nytårskur, deltager i BKA’s landsmøde en gang årligt og meget mere

 

Vores aktioner er altid ikkevoldelige og indenfor lovens grænser, gerne kreative og med et glimt i øjet. 

 

Hvordan er det at være med i BKA Aalborg.

Som ny kan det være en smule hektisk og forvirrende at være med de første par gange. Vi forsøger altid at tage vel imod nye og sørge for at folk føler sig tilpas i gruppen.

Vi har en stærk fællesskabsånd med stor gensidig respekt for hinandens synspunkter, personligheder og talenter. Det er en givende og omsorgsfuld gruppe, hvor vi kerer os om hinanden.  

BKA Aalborg er et godt og meningsfyldt sted at være.

Kontakt

BKA Ålborg

Ulla Byanne
ullabyanne@gmail.com