Fra os til verden
de sidste 28 dage
Fyn
Nu kan du selv beregne dit CO2 aftryk når du rejser.
Gøteborg universitet m.fl. har lavet en ny hjemmeside hvor man kan beregne hvor stort CO2 udslip der er forbundet med at rejse. Ud over at se på forskellen mellem at tage tog/bus, bil eller fly, beregnes hvad et ophold på hotel betyder i forhold til eks. en campinghytte. Der er forbavsende store forskelle på hotellers klimaaftryk, det er værd at tage med i betragtning når man planlægger sin rejse. Ligeså er det ikke ligegyldigt om man bare skal ud at have 14 dages luksus, med de store bøffer og hele svineriet eller om man tager sin snusfornuft med.
Klima kalkulatoren findes her: https://klima
læs mere
Peter Frostholm - Fyn - 28-11-2021 
Aarhus
Demo fredag 12.november 21
Vi mødte nogle meget engagerende og entusiastiske unge på Store Torv. De kom fra 2 efterskoler og katedralskolen. Der blev udvekslet mobil numre og de var med på at synge nogle sange sammen med os. Var meget glade for vores støtte og ville gå hjem og fortælle det til deres bedster.
læs mere
Lisbeth Sørensen - Aarhus - 13-11-2021 
Aarhus
Lidt fra vores sidste 2 dage til COP26
Lidt fra vores sidste 2 dage til COP26
Tirsdag var vi til en rigtig interessant debat på People’s Summit. Det var oplæg om forskellige retssager som er i gang, mod de store firmaer og UK´s regering. En Hollandsk retssag mod Shell, En tysk retssag mod kul indstustrien, samt en engelsk og italiensk retsag, som kommer for retten i december.
Helt tilfældigt kom vi senere på dagen i snak med et par meget aktive engageret mennesker, de historier har I tilgode.
Idag nåede vi at deltage i den norske Bedsteforældre aktion foran “Blå Zone”. Der blev sunget og delt pjecer ud. Norsk-TV var der og filme
læs mere
Pia Rafn Jensen - Aarhus - 10-11-2021 
Aarhus
fra COP26 mandag d. 8.nov
Fra COP26 mandag d. 8.nov
I dag var vi på “Green Zone” hele dagen.
Vi startede med at se en fantastisk film, som hedder “The Great Green Wall – the line that unites Africa”.
En film lavet af Hogan Lovells og Great Green Wall Frontline-team. En musikalsk rejse på tværs af Afrikas Great Green Wall. Se udklip nederst - Hele filmen kan ses på “Filmstriben” - den kan varmt anbefales.
Der er mange stande her, så vi brugte eftermiddagen på at snakke med folk. Det gav os indsigt i de mange ting, som er i gang og om projekter der håber på at komme i gang. Se billeder.
Vi sluttede dagen af med at
læs mere
Pia Rafn Jensen - Aarhus - 9-11-2021 
Aarhus
Hvad sker der ellers til COP26 i Glasgow
Lige til orientering, så var der over 100.000 mennesker til “People’s Climate March” her i Glasgow. Som vi oplevede det foregik det meget ordentlig. Politiet lavede kreds om en lille gruppe anarkister, som de trak ud af demonstrationen. Vi tror faktisk de fleste af dem “med hjælp”fra politiet fik lov at gennemføre demonstration som de sidste.
Der er hver dag forskellige aktioner rundt i byen, som bl.a “Exstinction Rebellion” står for, det bliver faktisk bliver vist på BBC Skotland hver aften.

Hvad forgår der ellers i Glasgow
På grund af vores grønne BKA veste kommer vi i snak med rigti
læs mere
Pia Rafn Jensen - Aarhus - 8-11-2021 
Fyn
Klimamarch Odense
HANDLING GIR´ FORVANDLING!!!!
læs mere
Bent Pandal - Fyn - 7-11-2021 
Aarhus
People’s Climate March
Så blev det den store People’s climate march. Ingen ide om hvor mange der var - men 10.000 vis fra hele verden.
Vi blev interviewet af en Australsk tv kanal, så om alt går vel, så bliver BKA “kendt” på den anden side af jorden, samt evt i en lokal avis i Glasgow.
Se mere på BKA’ facebook side
læs mere
Pia Rafn Jensen - Aarhus - 6-11-2021 
Fyn
Folkets Klimamarch Svendborg
Trods regn og rusk troppede 300 gode svendborgensere op til Klimabevægelsens arrangement lørdag den 6. november. Vi var seks arrangører der nemt fik arrangementet til at køre. Freya startede optoget og viste vej, Annette tog bagtroppen, Cæcilie og Simone startede kampråb og Malin og Peter tog billeder og snakkede med gud og hver mand. Efter marchen som byen tog vel imod var der fællessang og musik fra en hurtigt indkøbt pavíllion, mens folk skuttede sig under Enhedslistens medbragte pavillion, men de fleste måtte tåle regnen og holdt dog ud en stiv time. Hans Jørgen og datteren Maren spillede
læs mere
Peter Frostholm - Fyn - 6-11-2021 
København
Vi cyklede os til viden i Gladsaxe
Reducering af klima-belastningen kan begrænses med omtanke og kreativitet, som vi så to eksempler på, da vi cyklede rundt i Gladsaxe i mandags.

Behov for et nyt børnehus, hvor et andet hus i forvejen ligger, bliver gjort mere miljø- og klimavenligt ved at lade materialer fra det nedrevne hus indgå i opførelsen af det nye.

Et indendørssvømmebasin på en skole er blevet overflødigt men beholdes. Ved tilføjelse af få elementer og tørlægning af bassinet er funktionen nu ændret til en aula. Det lyder tosset og skal nok ses for at forstå, hvor simpel og funktionelt det nu er.

Vi fik også le
læs mere
Bolette Brødsgaard - København - 6-11-2021 
Aarhus
COP26 Glasgow
Kort nyt fra COP26
I dag var vi med til skole- strejke demo.
Her var der virkelig gang i den. Der er super god stemning, mennesker fra hele verden i alle aldre i en mængde der var længer end øjet rækker.
Se mere på BKA facebook
Bolette og Pia
læs mere
Pia Rafn Jensen - Aarhus - 5-11-2021 
Albertslund
Og hvad sagde kandidaterne om klimaet? - Ved bedsteforældrenes vælgermøde
Albertslund er ikke meget langt bagud af dansen i forhold til indsatser for at begrænse den globale opvarmning. Men - Vi er altså heller ikke helt fremme i skoene - i hvert fald ikke i forhold til hvad Der er nødvendigt for at overholde parisaftalens mål om en stigning på 1,5 eller 2 grader.
Så - Vi skal gøre meget mere. Det er jo Sådan at for hver tiendedel grad temperaturstigningen kan begrænses og for hvert eneste ton CO2 vi kan holde ude af atmosfæren, vil det føre til lidt færre orkaner, lidt færre mennesker der lever i ulidelig varme, lidt færre katastrofale oversvømmelser og lidt færre
læs mere
Alex Larsen - Albertslund - 4-11-2021 
Aarhus
Folkets Klimamarch 6. november i Århus
Den Grønne Studenterbevægelse Aarhus har nu lagt program for dagen ud på facebook:

KOM TIL FOLKETS KLIMAMARCH 6. NOVEMBER 2021
På lørdag er der Folkets Klimamarch over hele Danmark! I Aarhus er vi klar til at tage jer med igennem vores program med både march, taler, musik og grønne slagord.
Folkets Klimamarch d. 6. november markerer nedtællingen til Kommunal- og Regionrådsvalget d. 16. november, som er sidste valg, hvor vi kan nå at sætte kursen mod 1.5 graders temperaturstigning og ikke mere.
KOM MED!

* PROGRAM FOR DAGEN *
12:30-12:40: Velkomst + BKA fællessang
12:40-12:45: Thomas
læs mere
Anne Grethe Hansen - Aarhus - 3-11-2021 

Kalender
møde med klimakoordinatorerneHillerød
mandag 29-11-2021 - 10 - 13 
Sted:Frivilligcenteret
til 29-11-21 

Koordinationsmøde Aarhus
tirsdag 30-11-2021 - 16:30-18:00 
Sted:Huset Trøjborg, Kirkegårdsvej 53, lokale 4

KlimapåmindelsenKøbenhavn
torsdag 02-12-2021 - Kl. 0830-1000 
Sted:Rigsdagsgården, Christiansborg

Tombola og julestemningHillerød
lørdag 04-12-2021 - 10 - 13 
Sted:Torvet i hillerød
til 04-12-2021 

Sanggruppe efterfulgt af fællesmødeAarhus
torsdag 09-12-2021 - 14:30 -18:00 
Sted:Huset Trøjborg, Kirkegårdsvej 53, lokale lokale 1.1

KlimapåmindelsenKøbenhavn
torsdag 09-12-2021 - Kl. 0830-1000 
Sted:Rigsdagsgården, Christiansborg

KlimapåmindelsenKøbenhavn
torsdag 16-12-2021 - kl. 0830-1000 
Sted:Rigsdagsgården, Christiansborg

 

Bedsteforældrenes Klimaaktion, kontakt kontakt@bedsteforaeldrenesklimaaktion.dk
Webmaster: webmaster@bedsteforaeldrenesklimaaktion.dk
- Vi bruger ikke cookies, og samler ikke oplysninger om dig eller smider annoncer i hovedet på dig. Det kunne vi ikke finde på!